Del

Smuttur til Fjordnorge

Oplev fjeld, fjord og "byliv" på 7 dage

Brumunddal 

Brumunddal har en skøn beliggenhed ved søen Mjøsa der med sin længde på godt 100 km, er Norges største sø. Her kan man ofte se den ældste hjuldamper fra 1856 sejle, som også kaldes ”Den hvide svane fra Mjøsa”. På en rasteplads ca. 2 km nord for Brumunddal, kan man se verdens største elg. Og omkring 50 minutters kørsel nord er den berømte olympiske by Lillehammer, hvor man kan besøge det fremragende frilandsmuseum ”Maihaugen”. Byen er kendt for sine mange savværker hvor der fremstilles møbler og trævare. Brumunddal ligger smukt lige ned til fjorden ikke langt fra byen Hamar. 
Dag 1-2 på Wood Hotel

Sognefjorden

Undervejs til Sognefjorden kører man både over Fagernes og Borgund. I Fagernes kan man besøge det spændende Valdres Folkemuseum og Borgund har en af Norges flotteste stavkirker. Ved Sognefjorden starter turens fjordoplevelser for alvor. Det er den største og mest kendte blandt de norske fjorde. Med en længde på over 200 km, er denne fjord ganske prægtig og de smalle fjordarme som Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden (optaget på UNESCO) og Fjærlandsfjorden gør bare oplevelserne mere ”dramatiske”. Små byer ligger som perler på en snor og inderst inde ligger Flåm med den berømte togbane Flåmsbanen som kører fra fjord til højfjeld
Dag 2-4 2 nætter på Hofslund Fjord Hotel med  Fjordudsigt

Hardangerfjorden

Den næste fjord ligger kun få timers kørsel fra Sogndal. Eidfjord markerer begyndelsen på Hardangerfjorden, og hvis man fortsætter langs Sørfjorden, vil man opleve områdets vigtigste indtægtskilde tæt på - de mangfoldige frugtplantager langs vandkant og fjeldsider. Tag eventuelt en afstikker til Steinstø Frugtgaard og smag deres lækre æblekage lavet med lokale råvarer. Hotel Ullensvang er verdenskendt for dets norske charme og imødekommende ejer, som altid er klar til sludder om Hardangerfjordens skønhed. Den berømte norske komponist Edvard Grieg har en lang historie med Hotel Ullensvang, hvilket nok er grunden til, at man kan finde hans komponisthytte .
Dag 4-6 på Hotel Ullensvang

Vrådal

Sidste stop på denne rundtur. Vrådal ligger i hjertet af Telemarken hvor man kan beundre landskabet, der er rig på dyreliv og natur. Telemarkskanalen er især kendt for sin imponerende sluseanlæg. Fra 1892 har man kunne sejle igennem sluserne med båd. Senere blev flere kamre tilføjet til Telemarkskanalen således den stigende turisme kunne blive transporteret til det kendte Hotel Dalen. I Vrådal er der masser af muligheder for at slutte ferien af med aktiviteter såsom kajak og cykling.
Dag 6-7 på Quality Straand Hotel

Kontakt os på tlf. 33 12 45 65 eller via norsk@norskrejsebureau.dk for bestilling af denne tur