Del
 • Jugendstil vandretur Ålesund

  Hyggelig og oplysende vandretur rundt i Ålesund by der bl.a. er kendt for sine mange spir, tårne og meget detaljerede udsmykning. Ålesund er kendt i hele verden for sin smukke art nouveau-arkitektur.

  Bergen - Kirkenes Dag 2

 • Vandretur til Sukkertoppen Ålesund

  Ligesom Rio de Janeiro har sit sukkertop-fjeld har Ålesund også sin egen sukkertop. Ved indsejlingen til byen, ligger fjeldet med den kegleformen som har fået navnet Sukkertoppen. Tag med på vandring op til toppen, som kvitterer med en betagende udsigt

  Bergen - Kirkenes Dag 2

 • Atlanterhavsparken Aquarium og Aksla - fjeldet

  Atlanterhavsparken er et af Nordeuropas største saltvandsakvarier, hvor det er muligt for at komme tæt på noget af det marineliv, der findes langs Norges kystlinje. Turen omfatter også et fantastisk dykkershow.

  Bergen - Kirkenes Dag 2

 • Kajak i Ålesund

  Oplev Ålesund fra en helt anden side! Vi padler i det afskærmet farvand i Brosundet og det indre havnebassin og oplever jugendbyen fra vandsiden. På  turen padler vi i havnene, langs kajer og under byens broer, mens vi oplever byens arkitektoniske stil fra en spændende vinkel med masser af frisk luft, naturoplevelse, og smukke udsigter undervejs.

  Bergen - Kirkenes Dag 2

 • Vintercuise til verdensarven Geiranger

  En hel dag med Geirangerfjordens skønhed! Geirangerfjorden er dronningen af fjordene, både fredfuld, rå og vild. Her i vintermånederne ligger der en anden ro over landskabet. Luften er skarp, lyset klart og skyggerne dybere og uden de store folkemængder. Området er kåret af National Geographic som verdens mest uberørte rejsemål. 

  Bergen - Kirkenes Dag 2

   

 • Gondoltur i fjeldtoppenes hovedstad

  Gondoltur i fjeldtoppenes hovedstad Åndalsnes. Her i Rosdalsalperne, ser vi de vildeste tinder med de mest lodrette bjergvægge. Vi hører om menneskene og hvordan de besejrede fjeldvæggene og oplever hvordan det er at stå på en alpetop. På besøgscenteret Norsk Tindesenter, vises film om om fjeldenes historie. 

  Bergen - Kirkenes Dag 2

 • Trondheim og Nidarosdomkirken

  Trondheim, kontrasternes by. Her ses småbyscharmen og gamle træhus fra 1600 tallet samtidig med byens moderne uddannelses- og forskningsinstitutioner samt  et pulserende udeliv. Oplev den imponerende Nidaros domkirke, der er bygget i gotisk stil. 

  Bergen - Kirkenes Dag 3

 • Byrundtur i Trondheim

  Oplev højdepunkterne i Trondheim, på en fem kilometers gåtur. En  tur der tager dig gennem tusinde år med historie fra middelalderby og pilgrimsmål til teknologisk hovedstad. Vi besøger Nidaros Domkirken, oplever den charmerende arkitektur de små butikker og restauranter og besøger markedstorvet.

  Bergen - Kirkenes Dag 3

 • Cykling i Trondheim

  Trondheim høster frugterne af sit arbejde med at blive Norges mest cykelvenlige by. Byen har 5 km røde cykelbaner i gaderne. Fra skibet kører vi bl.a. gennem det historiske Bakklandet, hvor du skal prøver cykelliften Trampe – verdens eneste af sin slags. 

  Bergen - Kirkenes Dag 3

 • Trondheim med veteran sporvogn

  Stig om bord på verdens nordligste sporvognslinje! Den 8,8 km lange togtur går gennem centrum og ud til forstæderne byder på flotte udsigter over byens farverige huse, før det sidste stykke til Lian tilbagelægges med bus.
  Bergen - Kirkenes Dag 3

 • Oplev Bodø og Saltstraumen

  Bodø er den næststørste by, du besøger i det arktiske rige. Turen starter med en kort bus sightseeingtur gennem byen  som ligger lidt nord for Polarcirklen. Vi fortsætter ti kilometer gennem det fantastisk kystlandskab til Saltstraumen- verdens kraftigste tidevandsstrøm med vandhastigheder op til 22 knob (40 km/t). Saltstraumen har fascineret mennesker i generationer.

  Bergen - Kirkenes Dag 4

 • Arktisk kystvandring ved Bodø

  Den arktiske kyst ved Bodø er rammen for denne guidet 3 km lange vandretur. Naturen er integreret i den norske kultur, "Friluftsliv" - et norsk udtryk, der betyder udendørsliv. Tag med på tur i et dramatisk landskab, kridhvide strande med himmelens mukke farvespil dansende over dig.  Kyndige guider leder os igennem kystkulturen, historien og geologi i området. 

  Kirkenes - Bergen/Bergen - Kirkenes Dag 4

 • RIB-tur til Saltstraumen og havørne

  En tur med fart og spænding til det spektakulære naturfænomen Saltstraumen, hvor vi oplever verdens kraftigste tidevandsstrøm. Der sejles i hårdføre gummibåde, styret af meget erfarne og kyndige skippere. Nyd synet af den smukke og dramatiske natur vi sejler igennem, hvor chancen for at se haveørne er stor, da Bodø har verdens største bestand. 

  Bergen - Kirkenes Dag 4

 • Middag hos vikingehøvdingen

  På Lofotr Vikingemuseum har man rekonstrueret den største vikingebygning 82 m langt hus, der nogensinde er fundet. Høvdingen og husets frue inviterer til vikingefest og et dejligt festmåltid og hjemmelavet mjød i gildesalen. Oplev magien og spændingen, når de ofrer til Guderne. 

  Bergen - Kirkenes Dag 4

 • Lofotens seværdigheder

  Lofotens seværdigheder bringer os ud til maleriske fiskerbyer omgivet af en fantastisk kulisse af fjelde og havet. Vi besøger gallerier, Lofoten Museum og Kabelvåg, Lofotens største fiskerby for tørfisk.

  Bergen - Kirkenes Dag 4

 • Hundeslæde og huskyer i Tromsø

  En vinterrejseoplevelse til lyden af ivrige hunde, udsigt til hav og fjeld - og stjernehimmelen over dig. Tag med på en spændende hundeslædetur gennem den arktiske natur. Hvis du er heldig, ser du måske det magiske nordlys!

  Bergen - Kirkenes Dag 5

 • Slædetur med rensdyr

  Udflugten går til samernes område. Turen inkluderer slædetur med rensdyr, fodring og besøg i samernes gamma. Her møder vi gamle samertraditioner, smager på samisk kødsuppe, høre samiske fortællinger og stifter bekendtskab med den samiske sang joik. 

  Kirkenes - Bergen Dag 5

 • Den arktiske hovedstad Tromsø

  Tromsø, kaldet Nordens Paris og den største by omkring polarcirklen. Tag med på tur i denne livlige by med en dramatisk polarhistorie, som starter med en guidet bustur, en gåtur gennem centrum, til bygningen Full Steam - The gateway to The Arctic. Turen afsluttes med en toptur til Fjeldet med gondolliften og en betagende udsigt over byen. 

  Bergen - Kirkenes Dag 5.

 • Vandreteater i Tromsø

  Humørfyldt byvandring gennem Tromsø, også kaldet Nordens Paris og den største by omkring polarcirklen. Lokale skuespillere gør denne byvandring ekstra levende med historiefortællinger om ishavsfangst, polarekspeditioner, vovemod og eventyrlyst.

  Bergen - Kirkenes Dag 5.

 • Nordkap plateau

  Vi krydser 71. breddegrad på vej mod Nordkap, der er kontinentets nordligste punkt. Husk fotografiapparat, du får spektakulær udsigt, når du står på Europas nordkant og skuer ud over den endeløse horisont.

  Bergen - Kirkenes Dag 6

 • Fuglesafari tæt på Nordkapp

  Skøn sejltur til fiskerlandsbyen Gjesvær, med fortællinger om den lokale flora og fauna. Kom tæt på lunder, havsuler og havørne og fra skibet kan du observere Finmarkens største flokke af søpapegøjer.

  Bergen - Kirkenes Dag 6

 • ATV-safari på Magerøya

  En udflugt med fart og tempo, gennem det arktiske landskab på Magerøya, halvøen som stikker ud i ishavet. Med start i Honningsvåg kører vi op ad fjeldet med vidtstrakte udsigter over fjeld og fjord, havet og vidderne til Nato-fjeldet. Undervejs er indlagt mange fotostop.

  Bergen - Kirkenes Dag 6

   

 • Besøg en samisk familie

  Tag med på besøg hos en samisk familie. Her får vi indblik i samernes kultur, historie, traditioner og levevis på Nordkyn-halvøen. Vi inviteres ind i lavvoen (tipi-telt), med servering af varm suppe og joik-sang og ser nærmere på håndværkstraditionerne og det smukke farvestrålende tøj.

  Bergen - Kirkenes Dag 6

 • Snescootertur i Arktis

  En uforglemmelig snescootertur til et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder.  Dette er polareventyret - at suse over de hvide vidder i den mørke vinteraften eller om foråret, når det pastelfarvede lys omfavner landsket. Måske lyser nordlyset op, og uanset hvor man ser, er det et nøgent og barsk landskab. Sikkerhed for en oplevelse for livet !

  Bergen - Kirkenes Dag 6

 • Den russiske grænse

  I Kirkenes mødes øst og vest er er vendepunktet for din rejse med Havila Kystruten. Undervejs til grænsen er der indlagt flere stop, hvor vi ser Andersgrotten, mindemonumentet for den russiske hær, og hører om hverdagen, hvor nabofolket i øst er en del af hverdagen. Turen går gennem det frugtbare landskab til grænsen.

  Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

 • Snescootersafari i Arktis

  Tempofyldt og sjov snescootersafari over is og den norske tundra. Her får du stiftet bekendtskab med en bid af den barske og vilde natur på toppen af verden. I nord er snescooteren et lige lige så vigtig transportmiddel som bilen, praktisk, et legetøj og et værktøj for at kunne transportere sig rundt i naturen. Prøv det, godt hjulpet af guider som både kører scooter og kender det arktiske landskab.

  Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

 • Kirkenes Snehotel

  Kirkenes Snehotel ligger i idylliske omgivelser tæt på Gabba Rensdyrpark. Her med du is i alle afskygninger og alt i is fra vægge, stole, lysestager, udsmykningen - ja selv pejsen er lavet af is, det er jo et snehotel!!! Tag med på et eventyrligt besøg.

  Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

 • Kongekrabbefiskeri og RIB

  Turen starter i højt tempo, når vi går ombord i RIB-bådene som tager os ud på fjorden. Her skal vi hale kongekrabberne op fra dybet og smage et overdådigt veltilberedt måltid. Kongekrabben gemmer på et saftigt, sødt og hvidt krabbekød. Ren, fersk og med himmelsk smag fra havets dyb. Portionerne er heldigvis store, så ingen går sultne fra bordet.

  Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

   

 • Hundeslædetur i Kirkenes

  Turen går til det Snehotellet, ved siden af Gabba Rensdyrpark. Her skifter vi til ekstra varmt tøj, for der kan være koldt i det Arktiske. De ivrige Alaskahuskyer spændes for slæden og erfarne fører tager dig trygt gennem det frosne vinterlandskab.

  Bergen - Kirkenes/Kirkenes - Bergen Dag 7

 • Verdens nordligste by

  Bysightseeing i verdens nordligste by Hammerfest, grundlagt i 1789. Følg med gennem Hammerfest og hør historien om denne unikke by. Bussen kører os til Meridianstøtten, der står på UNESCO’s verdensarvsliste og op til byfjeldet, hvor du kan sikre dig gode feriefoto!

  Kirkenes - Bergen Dag 8

 • Morgenmad på Nordkap

  Dette bliver dit livs nordligste morgenmad, her på yderkanten af Europa og mod verdens ende. Den ikoniske globus står som et symbol på at Nordkap er et sted, hvor mennesker fra hele verden mødes og deler oplevelsen. Nordkap-plateauet hæver sig 307 meter over det larmende Arktiske Ocean, du er kommet til "verdens ende"! På turen vil du se et malerisk sceneri med en klippekyst, der kaster sig lige ned i Ishavet, åbne sletter og hyggelige fiskerlandsbyer. 

  Kirkenes - Bergen Dag 8

 • Snescootertur gennem polarnatten

  En uforglemmelig snescootertur gennem polarnatten. En arktisk oplevelse under flammende nordlys og mellem de to nordligste havne, fra Mehamn til Kjøllefjord. En tur på ca. 30 kilometer, hvor vi kører igennem dal og over de hvide vidder i let kuperet terræn. Sikkerhed for en oplevelse for livet !

  Kirkenes - Bergen Dag 8

 • En smag af Vesterålen

  Fra Harstad til Sortland. Turen starter med sightseeing i Harstad, herefter besøg i Trondenes kirke, Trondenes Historiske center Middelaldergården,  Turen går videre langs Vesterålens smukke fjelde og fjorde med flere fotostop til vi når Sortland, hvor skibet venter. 

  Kirkenes - Bergen Dag 9

 • Besøg bryggeri og ølsmagning

  Oplev hvad der sker, når det friske fjeldvand fra Lofoten møder malt, humle og gær og skaber smagen af Lofoten.  I centrum af Svolvær ligger den gamle bygning fiskemodtagelse fra 1937. Her startede ølentusiasten Thorvardur Lofotens første bryggeri.

  Kirkenes - Bergen Dag 9

 • Oplev Lofoten

  Lofoten er kendt for sin dramatiske og ofte myteomspundne bjerge og de maleriske gamle fiskerbyer. På denne tur vil vi køre langs de stejle Lofotfjelde med udsigt til et mylder af små øer og holme. Lofoten er meget mere end dette, I Henningsvær besøger vi Galleri Lofoten, ser Norges største kunstsamling af nordnorske  malerier fra forrige århundredeskifte. Vi oplever også stille bugter, hvide sandstrande, beskyttede fjorde og store grønne landbrugsområder. 

  Kirkenes - Bergen Dag 9

 • Havnørnesafari i Trollfjorden

  Lige nord for Trollfjorden, på havet, går vi ombord på M/S Øykongen, som bringer os tæt på den bjergtagende natur og dyrelivet i den magiske Trollfjorden.  I skæret fra den lyse aftenstund, er håbet at se fuglenes konge havørnen. Fugleinteresserede kan se frem til en stor mangfoldighed af arter i et varieret landskab. 

  Kirkenes - Bergen Dag 9

 • Havnørnesafari med RIB

  RIB udflugt med fart på. Fra Svolvær bringer RIB-båden os ud under de imponerende fjelde i Lofoten og bugter mellem øer og rev og hvor havørnene våger over det hele. Vi gør fotostop i en lagune for at fange farvepragten og måske havørne. Chancen er stor. Efter stoppet går turen over fjorden til den lille ø Skrova, med 200 indbyggere.

  Kirkenes - Bergen Dag 9

 • Vandring ved Europas bedste strande

  Tag med på en vandretur med ikoniske udsigter. Kridhvidt sand, irgrønne marker og det turkisblå vand - alt under Lofotens vilde fjelde. På denne tur går vi op over et lavt fjeldpas mellem de to strande og nyder den betagende udsigt i alle retninger.

  Kirkenes - Bergen Dag 9

 • Lofoten til hest

  Ridetur på islandsk hesteryg gennem Lofotens storslåede natur og i vikingernes fodspor. Turen er en stor naturoplevelse for både begyndere og erfarne ryttere. Vi hentes tidligt om aftenen på havnen i Svolvær og kører til  Hov Hestegård i Gimsøy.

  Kirkenes - Bergen Dag 9

 • Vandretur til Torghatten

  Tag med til et af de mest markante fjelde, som vi passerer med Havila Kystruten. På øen Torget rejser Torghatten sig, bjerget der er kendt for sit store hul der går igennem bjerget. På denne vandretur, hører vi om dette specielle bjerg og de mange myter der florerer. Vi stifter bekendtskab med trolde, mystik og  naturvidenskab.
  Kirkenes - Bergen Dag 10

 • Det norske lakseeventyr

  Lær om lakseopdræt og livet i havet i Norge, som er et af verdens største eksportlande af fisk og skaldyr. I Brønnøysund får vi rundvisning, hvor dygtige guider tager dig med rundt på anlægget, lige fra de store bassiner til slagteriet. Besøget slutter selvfølgelige med smagsprøve af den norske delikatesse.

  Kirkenes - Bergen Dag 10

 • Oplev Atlanterhavsvejen

  Atlanterhavsveien, den 8,2 km lange spektakulære vejstrækning, bugter sig fra ø til ø gennem smuk og dramatisk natur - en rute som også er kåret til en af verdens smukkeste bilveje. På turen besøger vi Stavkirken Kvernes, der ligger flot på Averøy. Turen slutter i den lille fjordby Molde "rosernes by".

  Kirkenes - Bergen Dag 11

 • Trondheim og Nidarosdomen

  Trondheim har småbycharme og farverige, gamle træhuse fra det 17. århundrede, men er samtidig en stor by efter norske standarder. Trondheim er en kontrastfyldt by, med masser af historie, udsigter og ikke mindst den majestætiske nationalhelligdom Nidaros domkirke, som er byens varetegn. Oplev den imponerende Nidaros domkirke, der er bygget i gotisk stil. 

  Kirkenes - Bergen Dag 11

 • Atlanterhavsveien og Bergtatt

  Det her er turen, hvor bussen kører over havet på en af Norges smukkeste nationalveje Atlanterhavsvejen for derefter at tage med båd ind i bjergene.  Bergtatt, betyder simpelthen bjergtaget. -Og dette bliver man på denne uforglemmelige tur på en oplyst, krystalklar sø. Kildevand kan drikkes direkte fra klippevæggen og frokosten indtages i et stort fjeldrum oplyst af stearinlys. Marmor- og kalkstensminen er stadig i drift og vi får indsigt i minen og minedriften. 

  Kirkenes - Bergen Dag 11

 • Bergen fra fjord til fjeld

  Bergen har lokket rejsende fra hele verden i næsten tusind år. Guidet miljøvenlig bustur gennem maleriske Bergen, en kort gå tur gennem Bryggen (UNESCO). Vi tager Ulriksbanen op til toppen af Bergens højeste bjerg Ulriken, hvor der er en imponerende udsigt over byen, de omkringliggende bjerg, fjorde, søer og kystlandskabet. Der serveres den berømte "bergenske fiskesuppe". En udflugt med historie, smagsoplevelser, spektakulær udsigt.

  Kirkenes - Bergen Dag 12