Del

TRYSIL– NATURENS FORLYSTELSESPARK

Trysil i Østerdalen, der strækker sig fra Elverum i syd til Røros i vest og på grænsen til Sverige, er danskernes vinterdestination nr. 1!  Men sommer i Trysil,  er enorme skove, åbne vidder og brusende elve, et sandt eldorado for enhver naturelsker.  I nationalparkerne Rondane, Femundsmarka og Gutulia er her muligheder for de flotteste naturoplevelser, hvad enten det er til fods eller i bil Østerdalen. Den friske Trysilelv, er stedet, hvor lystfiskeren virkelig møder udfordringer, der lokker med sprælske laks, stalling og gedde.

AKTIV FERIE I TRYSIL

- enten i højt tempo eller fredfyldt og roligt.  Menuen af aktiviteter og arrangementer i Trysil er lang, og de allerfleste er for hele familien.  Her er alt fra rafting på elven, rideture i fjeldet, elg-safari, fiskeri, cykling, husky-cross, kanoture, vildmarksture, bestigning af Trysilfjellet  1132 m.o.h. - og en 18-hullers golfbane ved foden af fjeldet. 

VIDUNDERLIGE VILDMARK

Mange flotte områder for ture i fjeldet. Enten lige ved og rundt om Trysilfjellet, med eller uden guide.  På Turistkontoret kan du få gratis turtips og beskrivelser af de 17 mærkede ruter.  Gå på ”Topp 7 Trysil” fjeldtoppe jagt og få bevis på, at fjeldet er besejret. Kør også til den smukke Kolosjøen Naturpark 10 km fra Trysil, gå på kulturstien med gamle blæseovnsanlæg, gamle hytter, træbroer og tag den selvbetjente tømmerflåde til øen Rundholmen.

TRYSIL HAR EN BLANDING AF DET HELE

Blokodden Villmarksmuseum – Bygninger og genstande fra den sydsamiske kultur, skovarbejderne, jagt og fiskeri. Trysil Bygdemuseum, Norges ældste bygdemuseum - 21 bygninger som viser, hvordan livet var i 1600-, 1700- og 1800-tallet. Femundsmarka - Skønt naturreservat med med særpræget vildmark, vekslende mellem kringlede furutræer, grønne idyller og fjeld. Kryds indsøen Femunden med rutebåden M/S Fæmund. Bad i søen ved en af de små hyggelige sandbugter Snippen Gård – Hils på køer, grise, vildsvin, lamaer, påfugle og måske elgen? Prøv fiskelykken, hop i trampoliner m.m. Trysil Hestesenter – Oplev ægte vildmark på hesteryg. Undervejs stop ved et bjørnehi og måske mødes elge på turen. Aldersgrænsen er 10 år

FAMILIERAFTING PÅ TRYSILELVEN

Våd og spændende familieaktivitet. Lidt syd for Trysil har Trysilelven en strækning, som er optimal til familierating. Elven veksler mellem stille strømfald til store strømmende bølger og sprøjtende vand, hvor det kilder i maven. Garanti: alle bliver våde!
I de stille partier, kan der bades og leges. Når turen slutter ved Elgfossen, er der mulighed for at prøve lidt bølgesurfind i de store både. Turen slutter med grillpølser, saft og kaffe, inden turen går tilbage For børn over 6 år
Periode: uge 23 - 29, tirsdag til lørdag. Pris pr. person kr. 595