Del

Klassiske rejser

Klassisk rundrejse på 6, 7, 11 eller 12 dage

Hurtigruten tilbyder klassiske rejser på 12 dage: Bergen-Kirkenes-Bergen, 11 dage: Bergen-Kirkenes-Trondheim, 7 dage: Bergen-Kirkenes og 6 dage: Kirkenes-Bergen. Rejserne er inkl. kahyt og helpension.

De byer hvor skibet lægger til om dagen fra Bergen til Kirkenes, lægges der til om natten fra Kirkenes til Bergen og omvendt. Ønskes den ultimative rejseoplevelse hvor hele Norges kyst kan opleves i dagslys, anbefaler vi en helrundrejse! Men en ting er sikkert, vi lover at du er sikret nogle helt igennem og uforglemmelige oplevelser på alle rejserne. Vi har her hos Norsk Rejsebureau nemlig mere end 100 års erfaring med Hurtigruten og derfor ved vi også hvilke seværdigheder og aktiviteter, som kunne være i gang. Spørg endelig ombord.

Priserne på hjemmesiden er fra og til priser og er derfor kun vejledende. Hurtigruten har ”flexpriser”, hvilket betyder at prisen ændrer sig alt efter tidsperiode og efterspørgsel. Jo hurtigere du er ude, jo bedre pris vil du opnå. Ring eller skriv til os, så finder vi den bedste pris til dig.

Kig nærmere på din sammensætning af Hurtigruten og glem endelig ikke at læse mere om vores udflugter fra byerne, som vi besøger og stopper ved. Vi har flere udflugter der afhænger af hvilken årstid vi sejler i.

Dag for dag, vælg rejse

Bergen (start)

Rejsen begynder i Bergen, hvor Hurtigruten lægger fra kaj om aftenen og sejler nordpå langs Hjeltefjord, ruten som vikingerne fulgte til Shetlandsøerne og videre. Deltag i velkomstmødet, lær dine medpassagerer at kende og få masser af nyttige informationer til din rejse mod det høje nord. Forkæl smagsløgnen fra middagsbuffeten, lavet af friske kystvarer. Nyd den norske vestkyst i aftenmørket som vi sejler forbi.

Se helårsudflugter

Ålesund - Geiranger fjorden/Hjørundfjorden

Florø - Molde. Stå tidligt op og se Hornelen (860 m.o.h.), nyd stilheden i fjordene og landskabet vi passere. Efter at har krydset det åbne hav, navigerer skibet i den tidlige morgenstund mellem skær og øer til jugendstilperlen Ålesund. Fra 2/6-1/9 sejles ind i Norges kronjuvel, den overdådig smukke Geirangerfjord som står på UNESCOs verdensarvsliste. Herefter går rejsen videre mod Molde, også kendt som Rosernes by. I perioden 2/9-1/11 udforskes den smukke, storslået Hjørundfjord og de smukkeste fjeldområder.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Trondheim - Rørvik

Kristiansund - Rørvik. Om formiddagen gøres stop i den charmerende gamle middelalderby Trondheim. Her venter en farverig, spændende og historisk by, ikke mindst Norges nationale helligdom Nidarosdomen. Her er udflugter for enhver smag. Om eftermiddagen passere skibet Kjeungskjær fyrtårn inden vi sejler mellem de 6000 øer der ligger smukt spredt i landskabet, som hele tiden skifter og giver noget for både øjne og sjæl. Aftentid er der ankomst til den marietime by Rørvik, som ligger i smukke omgivelser.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Polarcirkelen og Lofoten

Brønnøysund - Svolvær. I dag krydser vi Polarcirklen tidligt om morgenen. Nu er her mulighed for at opleve midnatssol om sommeren og nordlys om vinteren. Mod Bodø, passerer vi den gamle handelsby Ørnes, hvor Norges næststørste gletsjer, Svartisen ligger. Turen går videre langs den spektakulære Helgelandskyst til Bodø. Ved Bodø kan du tage på en RIB-safari til verdens stærkeste malstrøm Saltstraumen. Skibet fortsætter videre mod Lofoten, over Vestfjorden og i horisonten kan ses de op til 800 meter høje stejle fjelde kaldet Lofotveggen. Ved Lofoten lægges der til ved Stamsund og Svolvær. Før natten falder på, sejles igennem det smalle Raftsund.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Tromsø

Stokmarknes - Skjervøy. På vores tur mod Tromsø, kan den pragtfulde natur nydes fra dækket. Undervejs er der korte stop i Risøyhamn, Harstad og Finnsnes. Om eftermiddagen er der ankomst til Tromsø - porten til arktisk. I den arktiske hovedstad skinner midnatssolen fra slut maj til sidste uge i juli. Tromsø omtales ofte som Nordens Paris og byens kendteste vartegn er Ishavskatedralen. Om vinteren indbyder det frosne landskab til spændende ture som hundeslæde, sneskoture m.m. Fra sept.-marts sætter jagten på nordlyset ind og mens vi fortsætter nordover mod Skjervøy, håber vi på et glimt af det magiske Aurora Borealis.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Honningsvåg og Nordkap

Øksfjord - Berlevåg. På vej til toppen af verden, vil man i de tidlige morgentimer kunne nyde de storslåede landskaber. Ankomst til den arktiske by Hammerfest tidligt om morgenen. Byen er verdens nordligste beliggende by, 70,7 ° Nord. Honningsvåg er Finnmarks største fiskelandsby men også porten til det spektakulære Nordkap, fastlands-Europas nordligste punkt på 710 N. Honningsvåg er med sine 2.800 indbyggere hovedstaden på Nordkap. Kun Svalbard-øerne ligger mellem Nordkap og Nordpolen. Fra Honningsvåg til Krøllefjord kan man i sommertiden se store rensdyrflokke og samerenes små lejre i området.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Kirkenes

Båtsfjord - Berlevåg. Efter et kort ophold i Vadsø forsætter skibet langs Finnmarkens dramatiske kyst, mens vi nærmer os Kirkenes som er Hurtigrutens vendepunkt og indsejlingen til Barents-regionen. Byen ligger i den yderste nordøstlige del af Norge ved Bøkfjord, og få kilometer fra den russiske grænse. Nu er skibet omkring 400 kilometer nord for Polarcirklen. Byen har cirka 7.000 indbyggere. De fleste er af norsk oprindelse, mens et mindretal er samisk, fra Finland, og ca.500 fra Rusland. I byen kan du opleve vejskite på både norsk og russiksk. Fra april-nov. kan du selv trække kongekrabber op fra Barentshavet, før du tilbereder et lækkert måltid. Om vinteren er der ture til det smukt dekoreret Kirkenes Snehotel.

Sydgående

Når skibet begynder rejsen mod syd, skal man huske, at vi kun har set halvdelen af attraktionerne på Norges kyst. De havne, vi besøgte om natten på den nordgående rejse, besøges nu i dagtimerne.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Hammerfest og Tromsø

Mehamn - Tromsø. Vi tager afsked med dramatiske Finnmarken og sejler forbi Fruholmen og Europas nordligste fyrtårn. Fra Honningsvåg er der udflugt til Nordkap. Formiddag er der ankomst til Hammerfest, verdens nordligste by, hvor du kan se Meridiansøjlen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Turen fortsætter sydpå med stop i Øksfjord og den gamle handelsstation Skjervøy. I foråret er der afstikker ind i den betagende smukke Lyngenfjord. I Tromsø er der mulighed for at nyde en magisk midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Vesterålen og Lofoten

Tromsø - Stamsund. Sov ikke for længe - naturoplevelserne står nemlig i kø denne dag. Tidlig ankomst til Harstad, hvor du kan deltage i udflugten "en smag af Vesterålen". Fra Harstad sejles videre gennem det betagende landskab til Vågsfjorden, mod Vesterålen og Lofoten og det smalle og lavvandede Risøyrenna og Stokmarknes, hvor Hurtigrutemuseet kan besøges. Nu nærmere vi os, der for mange er rejsens højdepunkt, den spektakulære 2 km lange Trollfjord. Her vil skibet forsøge at tage en afstikker ind i fjorden. (fra slut april til midt september). Her kommer skibet HELT tæt på bjergsiderne og du kan næsten røre dem med hænderne, en utrolig oplevelse. Dagen afsluttes med indsejling til Svolvær og krydsning af Vestfjorden, hvor vi sejler til Stamsund langs den massive Lofotenvæg, før ankomst til Bodø efter midnat.

 

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Polarcirklen , De Syv Søstre

Bodø - Rørvik. I dag krydser vi polarcirklen og fejre dette med en sjov arktisk tradition. Vi sejler langs Helgelandskysten, hvor vi holder udkig efter de unikke klippeformationer. Vi kommer forbi de berømte fjeldetoppe De Syv Søstre, som er omspændt af myter og eventyrlige historier. Side om side mellem anløbshavnene Sandnessjøen og Brønnøysund - findes syv bjergtoppe, der er så smukke, at en lokal legende hævder, at de er forstenede kvindelige trolde. Forbi Torghatten, fjeldet kendt for sit berømte karakteristiske hul i midten, som stadigvæk tydeligt ses, hullet efter Hestmannens pil. Hen på eftermiddagen ankommer vi til Brønnøysund, en lille charmerende by med lystbådehavn og Norsk Havbrukssenter.

Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Trondheim og Kristiansund

Trondheim - Ålesund. Tidlig morgen er der ankomst til farverige Trondheim. Ca. 3 timer er afsat til at udforske den historiske by og ikke mindst Nidarosdomen. Herefter sejler vi forbi Hitra, Kristiansund og Molde, hvor der lægges til en kort stund. Fra Molde er det muligt at deltage i udflugten på den berømte og naturflotte Atlanterhavsveien. Hen ad midnat lægges der til kaj i Ålesund. Kristiansund ligger på fire øer, hvor tørret, saltet torsk, klipfisk, er vigtig mad. Byen er en af ​​Norges tættest befolkede byer og landets mest tætbebyggede område på grund af øernes relativt lille størrelse.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter Se helårsudflugter

Bergen (slut)

Ålesund - Bergen. I løbet af natten har skibet lagt til i Torvik, Måløy og Florø. Nu er de fleste fjorde lagt bag os og landskabet bliver igen mere frodigt når vi nærmer os Bergen. Inden Bergen skal vi nyde den marleriske Nordfjord ved Josteldalsbræen, vi passere Sognefjordens udmunding som står i skrap kontrast til det frugtbare landskab for enden. Den utrolige smukke Bergen by kommer stille til syne i horisonten. Nu slutter rejsen med Hurtigruten, og der skal tages afsked med venner, medpassagerer og besætningen.

Se helårsudflugter