Del

Portugal, Spanien, Frankrig - Udforskning af skjulte havne

Lad dig begejstre og overraskes af mangfoldigheden når du sejler langs det det europæiske kontinent. Den historiske kyst med gamle civilisationer, prangende byer og gemte perler. Med Hurtigrutens mindre passagerskibe sejler vi fra de dybe fjorde i Norge til det magiske nordlige Afrika, hvor du kan udforske maleriske destinationer undervejs. Rejserne giver dig et rigt og spændende indblik i europæisk kultur og historie.

På Europas kyst venter os en betagende natur, spændende havne samt et stort udvalg af kultur- og naturarv. Oplev den varierede kyst i et afslappet tempo og stå op til nye spændende eventyr hver dag i din nydelige kahyt.

 

UNESCO-steder og portvin

Vi anbefaler dig helt klart at sætte din fødder i den berømte Lissabon, inden M/S Roald Amundsen sejler videre til Porto, hvor du kan smage den verdensberømte portvin. På begge byer hersker en unik og charmerende atmosfære. Samtidig beriger byerne UNESCO’s verdensarvliste med særlige seværdigheder.  

Når vi passerer grænsen, ankommer vi til gyldne strande og gourmetretter i Vigo, på Spaniens galiciske kyst, og arkitektoniske lækkerier florerer i La Coruña.

Bilbao er titlen på den største by i Baskerlandet og har en fantastisk arkitektur - blandt andet det berømte Guggenheim-museum. 

 

Vi skifter Spaniens eventyrlige attraktioner ud med Frankrig, hvor der venter os nye udforskninger. Der er landgang på en af Frankrigs bedst bevarede hemmeligheder Belle-íle, der med sin unikke kultur og naturlige skønhed har været en sand inspirationskilde til kunstnere i mange årtier.

 Blot tanken om at vi nærmer os den befæstede by Saint-Malo fra havet, sætter fut i sommerfuglene i maven.  

Næste gang vi holder pause, er vi ankommet til Honfleur. En meget interessant og betagende havneby tæt på Seinens bred.

Vi holder tempoet og sætter denne gang vores eventyrkurs mod Belgien. Den charmøse badeby Oostende, byder os hjertelig velkommen til interessante seværdigheder, inden vi herfra fortsætter videre til diamanthovedstaden Antwerpen, der er hjemsted for adskillige arkitektur- og kulturperler.  

 

Byliv

Vores sidste dagsophold bliver i Amsterdam. Byen med kanaler, caféer og kultur men også en bred vifte af museer og kunstgallerier om fx Rembrandt og Van Gogh. Forude venter yderligere et besøg til øen Helgoland, der omgiver os med en storslået natur, fantastisk fugleliv og ikke mindst en fascinerende historie.

 

Vi ender denne spænende eventyrrejse i Hamburg, der giver dig muligheden til at udforske alt fra middelalderhistorie til levende musik fra bands, der følger The Beatles’ fod- og lydspor!